Pia Pakarisen kiitos puhe

Arvoisa yleisö,

olen erittäin otettu siitä, että Suomen Ammattikosmetiikan Tukkukauppiaat ry on valinnut minut Vuoden Ammattikosmetiikka-asiakkaaksi. Olen todella harmissani siitä, että tapahtuma sattui juuri samaan aikaan kuin Suomen Yrittäjien valtakunnalliset yrittäjäpäivät Oulussa enkä päässyt henkilökohtaisesti paikalle.

SAT tekee erinomaista työtä ammattikosmetiikan tunnettuuden ja kysynnän edistämiseksi Suomessa. Ammattikosmetiikassa yhdistyvät kosmetologin asiantuntemus ja korkealaatuiset tuotteet. Se on turvallinen valinta.

Itse olen luottanut jo 30 vuoden ajan kosmetologin antamiin hoitoihin. Olen käynyt koko tämän ajan jopa samassa kauneushoitolassa eli Salon Hollywoodissa kosmetologi Lilja Leväsvirran asiakkaana. Lilja on hoitanut ihoani nuoruuden finnivaiheesta kypsän iän rypistymisvaiheeseen. Lilja tuntee ihoni varmasti paremmin kuin minä itse. Olen aina voinut luottavaisin mielin hypätä hoitotuoliin lepäämään ja antaa Liljalle vapaat kädet valita ihoni kulloiseenkin tilaan parhaalla mahdollisella tavalla sopiva hoito. Välillemme on näinä vuosina syntynyt luottamuksellinen suhde ja myös tyttäreni on Liljan asiakas.

Arvelen kuitenkin saaneeni tämän tunnustuksen erityisesti sen työn takia, jota Helsingin Yrittäjät ja Suomen Yrittäjät meidän kattojärjestönämme tekee yrittäjyyden ja yrittämisen edellytysten edistämiseksi Helsingissä ja Suomessa.

Tälläkin lavalla on käsitelty tänään kauneudenhoitoalaan liittyvää harmaata taloutta. Harmaan talouden torjumisessa on Suomessa aiemmin keskitytty työvoimavaltaisten alojen kuten rakentamisen, majoitus- ja ravintola-alan sekä siivoustoimialan ongelmiin. Harmaata taloutta esiintyy kuitenkin myös kauneudenhoitoalalla. Näiden toimialojen yrityksiin kohdistuneet verotarkastukset ovat olleet tuloksellisia: melkein puolessa tapauksista on havaittu myyntiä ohi kassan ja kirjanpidon, vääränsisältöisiä kuitteja ja kuittikauppaakin.

Harmaa talous voi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että kun tavaroita tai palveluita ostetaan käteisellä, ostoksia ei merkitä kirjanpitoon ja tällä tavoin pimeästi saatuja tuloja voidaan käyttää edelleen pimeiden palkkojen maksuun. Kierre jatkuu.

Harmaa talous vahingoittaa rehellisten yrittäjien toimintaa ja vääristää yleistä hintatasoa. Se saattaa vaarantaa myös palvelujen ja myytävien tuotteiden turvallisuuden ja laadun, kun pimeisiin työsuhteisiin otetaan ammattitaidottomia työntekijöitä.

Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä käsitteli heinäkuussa valmistuneessa loppuraportissaan harmaata taloutta parturi- ja kampaamoalalla sekä kauneudenhoitoalalla. Työryhmän erityisenä tehtävänä oli selvittää mahdollisuudet torjua ns. ohimyyntiä ja muuta harmaata taloutta näillä aloilla ja tehdä tarvittavat toimenpide-ehdotukset.

Työryhmä katsoi, että kuitinantovelvollisuus on yksi toimiva keino torjua myyntiä ohi kassan ja kirjanpidon, mikä on todettu keskeisimmäksi harmaan talouden ongelmaksi parturi- ja kampaamoalalla sekä kauneudenhoitoalalla. Sääntelyssä pitäisi samalla määritellä, mitä tietoja kuitissa pitää olla. Tästä kuullaan pian lisää.

Kauneudenhoitoalan omavalvonta on tärkeä keino harmaan talouden torjunnassa, ja tässä ala onkin ryhtynyt jo omiin toimiin. Toisaalta myös kuluttajien oma aktiivisuus on tärkeää. Viestinnässä on nimenomaan pyrittävä vaikuttamaan sekä elinkeinonharjoittajien että asiakkaiden asenteisiin. Mukana harmaata taloutta torjumassa on esimerkiksi verkkosivuilla www.mustatulevaisuus.fi myös Helsingin Yrittäjien kattojärjestö Suomen Yrittäjät.

Harmaa talous vahingoittaa koko yhteiskuntaa. Kun osa kansalaisista ja yrityksistä jättää verot maksamatta ja velvoitteet hoitamatta, verotulot jäävät pienemmiksi ja erilaisiin hyviin tarkoituksiin, kuten sosiaali- ja terveyspalveluihin, opetukseen ja kulttuuriin jaettava kakku pienenee. Muut joutuvat kantamaan suuremman verorasitteen. Rehellisten yrittäjien liiketoiminta vaikeutuu.

Voit kuluttajana ja asiakkaana torjua harmaata taloutta vaatimalla ostoksestasi aina kuitin. Kuitin saaminen pienestäkin ostoksesta on itsestäänselvyys. Jos sinulta kysytään, tarvitsetko kuitin, pyydä se aina, vaikka et sillä mitään tekisikään. Kuitti on asiakkaalle todistus maksun tapahtumisesta.

Kannustankin meitä kaikkia ottamaan hyväksi tavaksi pyytää aina kuitti ostoksista ja myös kampaamo- ja kauneudenhoitopalveluista.

Kiitän Suomen Ammattikosmetiikan Tukkukauppiaat ry:tä lämpimästi valinnastani Vuoden ammattikosmetiikka-asiakkaaksi. Erityiskiitos kuluneista 30 vuodesta ja toivottavasti vielä monesta tulevasta yhteisestä vuodesta kuuluu tietysti kosmetologi Lilja Leväsvirralle. Samalla toivotan mitä parhainta menestystä ja aurinkoista syksyä sekä alan yrittäjille että kaikille messukävijöille!

Pia Pakarinen

Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja